0 0
Zacusca cu ciuperci si ardei

Recomanda pe retelele de socializare:

Copiaza linkul si trimite-l unui prieten

Ingrediente

2,8 kg ciuperci proaspete
2,8 kg ceapa curatata
3,2 kg ardei gogosar fara cotor si seminte
3 kg pulpa de rosii
500 ml ulei
sare dupa gust

Zacusca cu ciuperci si ardei

Ingredient principal:

Cea mai buna reteta de zacusca cu ciuperci proaspete si ardei ! O reteta simpla dar extrem de gustoasa , mai ales iarna !

  • 2 ore si 45 minute
  • 20 Portii
  • Mediu

Ingrediente

Instructiuni

Curatam legumele si le spalam.

Taiem ardeiul , ciupercile si ceapa in bucati potrivite  apoi le trecem prin masina de tocat carne (separate).

Intr-un tuci mai mare punem uleiul la incins.

Adaugam ceapa si o lasam sa se caleasca cca 5 minute (amestecam periodic).

zacusca-de-ciuperci-cu-ardei-1

Adaugam ciupercile, amestecam si lasam sa se caleasca cca 30 minute.

zacusca-de-ciuperci-cu-ardei-6

Adaugam  pulpa de rosii , ardeiul , sare dupa gust si lasam sa fiarba la foc mediu  1 ora si jumatate.

zacusca-de-ciuperci-cu-ardei-3

Se amesteca periodic , atentie  sa nu se lipeasca de tuci !!!

zacusca-de-ciuperci-cu-ardei-4

Zacusca de ciuperci cu ardei se pune fierbinte in borcane sterilizate.

Inchidem ermetic cu capace si le sterilizam cca  30 minute,  in baie de apa.

Am obtinut 20 borcane 400 gr

Dupa fierbere se acopera vasul ( in care am sterilizat borcanele) si se lasa pana ce apa se raceste complet.

zacusca-de-ciuperci-cu-ardei-reteta

Pofta Buna!

Salvează

Maria

inapoi
Piept de pui la gratar
inainte
Sarmale in foi de varza murata

Lasa un comentariu