0 0
Gogosi

Recomanda pe retelele de socializare:

Copiaza linkul si trimite-l unui prieten

Ingrediente

500 gr faina alba tip 480
60 gr zahar
10 gr drojdie uscata
1 praf sare
1 lingurita coaja rasa de lamaie
350 ml apa cada
1/2 pliculet vanilie
ulei pentru prajit
decor zahar pudra vanilat

Gogosi

Gogosi pufoase , aromate , ca la bunica acasa !

  • 50 minute
  • 0 Portii
  • Mediu

Ingrediente

Instructiuni

Amestecam apa calduta (150 m) cu drojdia  ( pana se dizolva complet).

In restul de apa se dizolva zaharul si sarea , adaugam coaja rasa de lamaie  si vanilia.

Amestecam cele doua compozitii.

Adaugam treptat faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen.

Aluatul se intinde  pe un blat presarat cu faina,  intr-o foaie dreptunghiulara.

Cu o forma rotunda (diametru 10-12 cm) decupam gogosile.

gogosi simple 1

Indepartam surplusul de aluat si lasam gogosile  sa creasca, cca 25 minute.

Din aluatul   ramas formam alte  gogosi.

Intr-o tigaie inalta punem uleiul la incins .

gogosi simple 2

Prajim gogosile pe ambele parti apoi  le asezam  pe o farfurie intinsa tapetata cu hartie absorbanta.

gogosi simple1

Le lasam sa se racoreasca cateva momente apoi le pudram cu zahar farin vanilat.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Maria

inapoi
Saramura de peste
inainte
Ardei iuti la otet – Reteta Rapida

Lasa un comentariu