0 0
Crema de zahar ars

Recomanda pe retelele de socializare:

Copiaza linkul si trimite-l unui prieten

Ingrediente

800 ml lapte
5 bucati oua
280 gr zahar
2 pliculete zahar vanilat
1 praf sare

Crema de zahar ars

Desertul copilariei - crema de zahar ars ! Fina, aromata si nelipsita la mesele de familie.

  • 2 ore si 45 minute
  • 8 Portii
  • Mediu

Ingrediente

Instructiuni

100 gr zahar se  pune intr-o cratita ,   la foc  mic, pana capata o culoare aurie .

Intr-o cratita perfect uscata adaugam zaharul caramelizat . Prin miscari usoare tapetam cratita,  inclusiv pe margini si se lasa  la racit.

Separat se mixeaza  ouale cu zaharul, vanilia , praful de sare  si adaugam treptat laptele.

Compozitia se mixeaza un minut  apoi se toarna in vasul tapetat cu zahar caramel.

Punem cratita  intr-o tava cu  apa calduta . Cratita trebuie sa fie in apa pana la mijloc.

Se introducem  tava la cuptor 30 min (  la  foc potrivit ) pana ce crema se incheaga si capata o culoare galben- usor maroniu.

Se scoate cratita din vasul cu apa, respectiv din cuptor si se lasa sa se racesca complet.

Se introduce la rece pentru minim 1 ora iar cu ajutorul unui platou se scoate din cratita.

crema de zahar ars 1

Se portioneaza si se serveste cu sosul format.

Pofta Buna!

Cumpara Online Set boluri crema de zahar ars, Gefu, Inspiria

Set boluri crema de zahar ars, Gefu, Inspiria

Salvează

Salvează

Maria

inapoi
Paste cu rosii
inainte
Peste la gratar

Lasa un comentariu